14
Jum, Dis
15 ARTIKEL BARU

Pendekatan Inklusif Kerajaann Beri Manfaat Buat Masyarakat India Sejak 2009 – PM

Semasa
Typography

KUALA LUMPUR - Pendekatan Kerajaan yang inklusif dan mengutamakan kerjasama bersama masyarakat telah membolehkan lebih setengah juta masyarakat India mendapat manfaat secara langsung melalui program dan projek-projek Kerajaan sejak tahun 2009.

Malah, menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, kesinambungan ini akan diteruskan untuk memastikan masa depan masyarakat India di Malaysia sentiasa terjamin.

“‘Thai piranthal vazhi pirakkum’, begitulah harapan ramai di kalangan komuniti India setiap kali tibanya bulan ‘Thai’ dalam kalendar India.

“Di saat kita melihat ke arah satu permulaan yang baru dalam kehidupan kita, marilah kita melihat semula perjalanan kita sebagai sebuah negara bangsa yang telah melalui pelbagai rintangan dan cabaran untuk membina Malaysia yang aman, harmoni serta semakin moden pada hari ini,” ujarnya menerusi catatan terbaru di blog najibrazak.com hari ini.

Justeru, tambah beliau bersempena sambutan perayaan Ponggal, beliau turut mengajak seluruh rakyat Malaysia untuk bersama – sama mengeratkan perpaduan dan persefahaman antara satu sama lain dengan harapan bahawa sambutan ini membawa satu permulaan yang baru bagi Malaysia yang lebih maju dan berjaya.

“Percayalah, masa depan adalah milik kita bersama, ‘Naalai Namathey!’.

“Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat Hari Ponggal, atau ‘Ponggal Vaalthukal’ kepada seluruh masyarakat India di Malaysia,” katanya.

 

 

Daftar melalui perkhidmatan langganan e-mel percuma kami untuk menerima pemberitahuan apabila maklumat baru diperolehi.