11
Sel, Dis
28 ARTIKEL BARU

Mahu Campur Tangan Amerika Bukti Pembangkang Mengkhianati Negara

Politik
Typography

HUJUNG bulan lepas, Mahathir jumpa wakil European Union, EU untuk minta campurtangan dalam urusan pilihanraya di Malaysia.

20 Februari nanti, Mahathir berjumpa pula dengan pemimpin politik dari Amerika Syarikat dalam usahanya untuk menjatuhkan Barisan Nasional di Putrajaya.

Menurut Tunku Abdul Aziz, bekas Naib Pengerusi DAP, pertemuan itu bertujuan mahu menggulingkan Najib sebagai Perdana Menteri dan mendapatkan sokongan sekiranya pakatan pembangkang membentuk kerajaan pada PRU14.

Difahamkan selain Mahathir, Presiden PPBM iaitu Muhyiddin akan turut sama dalam delegasi berjumpa pemimpin Amerika itu.

Datuk Seri Najib ke luar negara dan Amerika untuk mencari pelaburan agar rakyat mendapat peluang kerja dan manfaat bersama. Bukan ke luar negara untuk minta campurtangan politik di negara ini.

KWSP melabur US$3 bilion (RM12.5 bilion) di Amerika Syarikat dalam lawatan PM ke White House tahun lepas. Mahathir dan pembangkang pertikai kenapa KWSP melabur di sana.

Pertikai dengan niat untuk mensabotaj ekonomi negara. "Namun, pembangkang mempertikai tujuan KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja) melabur di Amerika Syarikat.

“Hakikatnya, KWSP memang sentiasa mencari peluang pelaburan bagi mendapatkan pulangan untuk membayar dividen kepada para pencarum,” jelas Datuk Seri Najib pada 15 September 2017.

Lihatlah sekarang apa hasil dan faedah yang KWSP bawa pada pendeposit? Ada duit pendeposit berkurang dalam akaun? Kalau ikut logik pembangkang, duit pendeposit KWSP sudah kurang kerana kononnya dicuri.

Tuduhan yang jahat sama sekali dan terbukti tidak betul. KWSP baru umum kadar dividen 6.9% dan ianya adalah yang tertinggi sejak 1996, 21 tahun yang lalu.

Jangan terpedaya dengan hasutan pembangkang. Boleh apa kalau pendeposit percaya hasutan pembangkang? Mereka sanggup bersekongkol sekarang dengan pihak asing untuk dapatkan kuasa.

Sampai macam itu sekali pembangkang berpolitik. Melabur dikata jual negara, berpolitik sampai mahu campur tangan pihak luar negara.

Apakah lawatan ini sebahagian daripada dana USD$5 juta yang pernah didedah oleh Syed Saddiq?. Dana yang telah dibayar pada Yayasan Clinton untuk kempen burukkan Malaysia menerusi WSJ, BBC dan media asing di sana.

Dulu Mahathir kata Anwar Ibrahim ejen Amerika kerana ke luar negara jumpa William Cohen dan Paul Wolfowitz. Sekarang Mahathir sendiri mahu berjumpa wakil dari Amerika.

Semata mata mahu menjatuhkan Najib dan mahu pada kuasa, Mahathir dan pembangkang sanggup khianati negara. Demokrasi apa kalau jemput wakil asing dari EU dan Amerika datang campur tangan urusan dalaman negara.

Jumpa wakil EU, di saat EU haramkan minyak kelapa sawit ke Eropah. Itu tindakan yang jelas khianati peneroka Felda. Kemudian mahu jumpa pula wakil Amerika untuk gulingkan Najib di Putrajaya.

Ini politik mengkhianati negara. Mahathir dan pembangkang sudah tamak pada kuasa, sanggup buat apa sahaja demi kuasa. Janganlah biar kuasa politik negara ini ditentukan oleh orang asing.

Rakyat harus hukum pembangkang yang mengkhianati negara ini di atas kertas undi. Jangan beri peluang pembangkang berkuasa di Putrajaya. Bahaya untuk agama, bangsa dan negara.

 

Pembangkang yang ada sekarang sanggup jadi boneka Amerika!!!

Daftar melalui perkhidmatan langganan e-mel percuma kami untuk menerima pemberitahuan apabila maklumat baru diperolehi.