03
Kha, Dis
0 ARTIKEL BARU

'Polis Evo' Kutip RM8 Juta Selepas 11 Hari Ditayangkan

Hiburan
Typography

 

PETALING JAYA: Filem aksi, Polis Evo berjaya mengutip RM8 juta selepas 11 hari penayangannya sekali gus membuktikan industri perfileman tempatan masih mempunyai pengaruh.

Kutipan itu melibatkan 101 buah pawagam seluruh negara termasuk Brunei selepas ditayangkan pada 17 September lalu.

Naib Presiden & Ketua Astro Shaw, Najwa Abu Bakar, berkata,  kutipan memberangsangkan itu turut didorong reaksi positif peminat selain langkah promosi yang giat dijalankan terhadap karya itu.

“Kami tidak  menyangka dalam kesuraman industri perfileman tempatan ketika ini, peminat masih memberi  kepercayaan kepada Polis Evo untuk menduduki tempat teratas dalam carta filem Melayu terlaris untuk tahun ini,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan kepada mStar Online di sini pada Isnin.

Terdahulu Polis Evo lakonan Shaheizy Sam dan Zizan Razak berjaya mencatat kutipan memberangsangkan dengan jumlah RM2.5 juta selepas empat hari ditayangkan.

Filem tersebut adalah arahan Ghaz Abu Bakar merupakan gabungan karya Joel Soh, Kyle Goonting dan Anwari Ashraf.

Dalam pada itu Najwa berkata, masih terlalu awal untuk pihaknya meramal kehendak penonton walaupun kutipan filem tersebut mencecah angka luar biasa ketika dunia perfileman menunjukkan kesuraman.

“Jika dilihat reaksi positif peminat terhadap Polis Evo, diharap ia dapat menyuntik semangat baru dalam dunia filem Malaysia,” katanya.

Polis Evo merupakan filem yang memaparkan kisah dua anggota polis, Khai (Shaheizy Sam) dan Sani (Zizan Razak).

Kedua-dua pemuda itu mempunyai personaliti yang sangat berbeza tetapi mereka harus bekerjasama untuk menjatuhkan sebuah operasi pengedaran dadah. -MSTAR-