26
Rab, Feb

Pencalonan Pairin Di DUN Tambunan Untuk Perkuatkan BN Pedalaman: Musa

Sabah
Typography

TAMBUNAN - Keputusan mencalonkan Tan Sri Joseph Pairin Kitingan di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tambunan adalah bagi membantu menguatkan Barisan Nasional (BN) di pedalaman.

Pengerusi BN Sabah, Tan Sri Musa Aman, berkata beliau ada berbincang dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bagi meminta Pairin untuk terus menjadi calon BN pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

“Tan Sri (Pairin) perlu diberi peluang kerana penyertaan beliau dalam pilihan raya umum itu boleh membantu menguatkan BN khususnya di kawasan pedalaman.

“Pada mulanya Tan Sri telah menyatakan hasratnya untuk bersara daripada arena politik tetapi selepas berbincang maka Tan Sri Pairin bersetuju menyertai pilihan raya umum kali ini,” katanya ketika berucap pada program bersama rakyat di Dataran Pisompuruan dekat sini, kelmarin.

Kira-kira 3,000 hadir pada program itu dan Musa turut menyampaikan geran tanah adat dan geran berkelompok kepada penerima daripada pelbagai kampung.

Musa yang juga Ketua Menteri turut menasihatkan rakyat supaya terus bersatu padu demi kestabilan dan kesejahteraan negeri Sabah.

“Banyak agenda pembangunan yang baik dan bermanfaat kepada rakyat sedang dirancang oleh BN,” katanya.

NEW SABAH TIMES